maanantai 8. joulukuuta 2014

Joulumarkkinoilla Strasbourgissa

Lauantai-aamuna herätyskello soi kello 4.15 ja lyhyillä yöunilla oli lähdettävä kohti Strasbourgia. Retki oli taas koulun järjestämä ja kesti vain yhden päivän, joten lähtö oli aikaisin ja paluu myöhään. Edellisenä yönäkään ei bileiden takia pahemmin tullut nukuttua, joten väsymys oli aikamoinen, mutta päivä oli sen arvoinen!

Capitale de Noël



















Perille Strasbourgiin saavuimme n. viiden tunnin ajomatkan jälkeen yhdentoista aikoihin. Sen jälkeen kävelimme keskustaan ja odottelimme kahteentoista, jolloin meillä alkoi opastettu venekierros. Strasbourg on lähes kokonaan veden ympäröimä ja joki kiemurtelee kaikkialla kaupungissa, joten tällä tavalla näkee paljon. Oli myös kivaa, kun kierrokselle saimme kuulokkeet, joista kuului opastus myös englanniksi.




















Venekierroksen jälkeen meillä olikin vapaa-aikaa noin viisi tuntia ennen kuin oli yhteisen illallisen aika. Kiertelimme Strasbourgin kuuluisia joulumarkkinoita ja ihailimme mahtavia jouluvaloja ja koristeluja. Strasbourgin joulumarkkinat ovat varmasti ainakin Ranskan, ellei jopa koko Euroopan, kuuluisimmat. Strasbourgia kutsutaankin ”Capitale de Noël” eli joulun pääkaupunki, ja ymmärrän kyllä miksi. Oli todella hieno kokemus käydä tutustumassa kaupunkiin joulun aikaan. Varsinkin pimeän koittaessa jouluvalot olivat upeita!

Ehkä kaikista söpöiten koristeltu talo!



Kolme tsekkiä, tanskalainen ja minä























Päivä oli pilvinen ja kylmä, mutta kuumat juomat lämmitti markkinoilla kierrellessä. Maistelimme mm. ”vin chaud”, mikä tarkoittaa kuumaa viiniä ja on siis tavallaan glögiä. Meidän glögi vaan on mausteisempaa, mutta tämä vin chaud oli kyllä mielestäni tosi hyvää! Lämmikkeeksi ostimme myös yhden kaverini kanssa tonttuhatut, joita sitten pidimme päässämme loppupäivän. Emmekä olleet ainoita, sillä tosi monilla kaikenikäisillä ihmisillä oli tonttuhatut päässä, mikä oli minusta vähän hassua :D

Meijän uudet hatut!




























Oli näköjään hauskaa :)
























Illalla meillä oli yhteinen ruokailu eräässä ravintolassa. Siellä meille tarjoiltiin ”Tarte Flambée”, joka on Alsacen alueella (jonka pääkaupunki Strasbourg on) perinteinen ruokalaji. Se muistutti todella paljon pizzaa, mutta oli vielä ohuempi ja täytteitä oli vähemmän. Saimme maistella tätä ruokaa eri täytteillä, mutta aina mukana oli juusto, sipuli + liha/sienet. Tykkäsin tästä ruuasta kovasti, mutta se ei ollut kovin täyttävää. Lopuksi saimme myös maistella makeita versioita, joissa oli omenaa ja suklaata.



Päivän päätteeksi ravintolassa
































Kymmenen aikaan sitten lähdimme ajamaan kotia kohti ja perillä Troyesissa olimme vähän kolmen jälkeen aamuyöllä. Minulla ei onneksi ollut seuraavana päivänä mitään, joten sain vihdoinkin nukkua tarpeeksi. Valitettavasti vaan aamulla huomasin, että juuri loppunut flunssa oli tullut taas takaisin… 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti