tiistai 2. joulukuuta 2014

Sushi time!

Täällä olen kyllä tullut maistaneeksi monia ruokia ensimmäistä kertaa. Eilen vuorossa oli sushi. Yksi kaverini oli pitkään ehdotellut sushin tekemistä ja nyt vihdoin saatiin se aikaiseksi. Ensin käytiin kaupassa ostamassa tarvikkeet ja sen jälkeen mentiin yhden meistä kämpälle kokkailemaan. Kokkailu sujui yllättävän hyvin ja ”täytteeksi” sushiin laitoimme riisin lisäksi kurkkua, avokadoa, graavilohta ja jotain yrttijuustoa. Jokainen teimme itse ainakin yhden ”pötkön” sushia.
























Täytteet olivat yksitellen oikein hyviä, mutta en tykännyt merilevästä… Se haisi pahalle ja tuntui suussa muoville. Sushista ei siis todellakaan tullut uusi lempiruokani, mutta ei se hirveääkään ollut. Ja vihdoin voin sanoa, että olen maistanut sushia! Teimme niin monta rullaa, että jokaiselle jäi myös kotiinviemisiä ja minullakin siis vielä on yksi sushipötkö jääkaapissa. Taidanpa sanoa aasialaiselle kämppikselleni, että hän saa syödä jos haluaa… :D
















Pari kuukautta taaksepäin maistelin myös aasialaista ruokaa, kun meidän kutsuttiin taiwanilaisten synttäribileisiin. Siellä valmistimme jotain taiwanilaisia "dumplingseja". Niiden taikina siis tehtiin pelkästä jauhosta ja vedestä, jonka jälkeen sitä kaulittiin pieniksi ympyröiksi ja sisälle laitettiin lihatäyte. Sitten ne kypsennettiin keittämällä. Teimme niitä tosi paljon ja kaikki itse, joten minä sitten kaulitsin niitä pieniä ympyröitä ainakin sen kolme tuntia... Oli hieman yksitoikkoista. Nämä dumplingsit eivät kyllä maistuneet oikein miltään ja koostumus oli minusta liian "pehmeä", mutta eivät ne pahojakaan olleet. 

Kaikkien valmistus kesti noin neljä tuntia...

...ja vihdoin valmista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti