torstai 4. syyskuuta 2014

Eka viikko


Ekan viikon aikana on kerennyt tapahtua paljon; uusia ystäviä, paljon bileitä, tutustumista kaupunkiin, koulun aloitus sekä myös pieni onnettomuus, josta seurauksena tulehtunut haava jalassa! Saavuin siis kaupunkiin keskiviikkona ja tapasin silloin taiwanilaisen kämppikseni sekä tämän poikaystävän, joka asuu kanssamme jonkun aikaa. Torstain vietinkin heidän kanssaan kaupungilla kierrellen. Torstai-iltana saapui toinen kämppiksistäni, tsekkiläinen minua muutaman vuoden vanhempi tyttö.  Hänen kanssaan lähdimme heti samana iltana vaihto-opiskelijoiden bileisiin keskustaan.


Kämpän olohuone

Maisema parvekkeelta





















Viikonloppu menikin bilettäessä, sillä bileitä oli myös perjantai ja lauantai -iltoina. Oli mahtavaa tavata paljon muita opiskelijoita bileiden merkeissä jo ennen koulun alkua, koska koulun aloituskin tuntui helpommalta, kun oli jo paljon kavereita!  Tutustuin muun muassa saksalaisiin, tsekkiläisiin, ruotsalaisiin, hollantilaisiin, italialaisiin sekä moniin moniin muihin. Vaihtareita täällä on n. 30:stä eri maasta.





















Maanantaina koulu sitten vihdoin alkoi. Ensimmäiseksi aamulla meille tarjottiin ranskalainen aamiainen, jonka jälkeen otettiin ryhmäkuva sekä maakohtaiset kuvat isojen lippujen kanssa. Täällä on todella paljon porukkaa esim. Espanjasta ja Saksasta, mutta on myös maita, joista on vain yksi opiskelija. Kuten esimerkiksi Suomi. Oli hieman surullista seisoa yksin ison lipun kanssa Suomi-kuvassa, mutta on ainoana olemisessa hyviäkin puolia; ainakin opin puhumaan englantia, kun ei ole ketään jolle puhua suomea.  Jotkut täällä ovat mielestäni liikaakin vain oman maansa ryhmän kesken, kuten esim. espanjalaiset ja espanjankielisistä maista olevat. Tuntuu vaikealta tutustua heihin, kun he puhuvat vain espanjaa. 









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti