lauantai 27. syyskuuta 2014

Bowling, beer and crêpes

Otsikko kertookin tämän viikon kohokohdat. Minulla ei siis ollut koulua tällä viikolla muuta kuin perjantaina, joten vapaa-aikaa oli liikaakin. Onneksi kuitenkin aina kehittelimme kämppiksen tai muiden kavereiden kanssa jotain tekemistä. Tiistaina menimme noin kymmenen hengen porukalla keilaamaan, mikä oli todella mukavaa! Mutta kallista… Meitä oli viisi ihmistä per rata ja halusimme pelata kaksi kierrosta, joten tämä tuli maksamaan 12e per henkilö, mikä on minusta todella kallista verrattuna siihen, että Suomessa tai ainakin minun kotiseudullani hinnaksi tulee yleensä n. 5e per henkilö. Meillä oli kuitenkin kivaa, joten ei se hinta niin haittaa.
















Keilauksen jälkeen menimme olutbaariin, jota eräs kavereideni opettaja oli suositellut heille. Baari on siis erikoistunut oluihin ja he ilmeisesti myös itse valmistavat niitä. Kyseinen baari oli todella mukava sisustukseltaan ja tunnelmaltaan, ja vaikka oli tiistai-ilta, se oli melko täynnä. Itse tilasin siellä jonkun ”melko makean ja hedelmäisen” oluen, joka oli mielestäni ihan hirveää. En olekaan mikään oluen ystävä. Kuitenkin täällä Troyesissa olen maistanut parasta olutta ikinä ja se on punainen ja makea olut ”Monaco”. Suomessa kyseistä juomaa tuskin edes yleisesti tunnetaan.  Suosittelen kokeilemaan, jos käytte Ranskassa. Monacoa tosin ei joka paikasta täälläkään saa.

Ei tullut otettua olutbaarista kuvaa, mutta tässä olutkuva keilahallista.




















Perjantai-iltana vuorossa oli sitten krepit. Täällä on keskustassa monta ”Crêperietä” eli kreppeihin erikoistuneita ravintoloita. Minä tilasin ”nutella, nougat” – krepin, joka oli todella hyvä. Sisällä oli siis nutellaa sekä aitoa nougatia kuutioina. Nam.  Syömisen jälkeen kävelimme ympäri keskustaa ja kävimme mm. katsomassa kuuluisaa sydäntä, koska se on hienosti valaistu yöaikaan. Näimme myös vihdoin ”Rue des chats” eli kissojen kadun, jota olemme kämppiksen kanssa etsineet. Pettymys oli kuitenkin suuri, kun kyseisellä kadulla ei ollutkaan yhtään kissaa… Yhdellä kavereistani oli onnea tällä öisellä kävelyretkellämme, sillä hän löysi autiolta kadulta 100e setelin! Sääliksi kyllä käy setelin pudottanutta, mutta häntä ei näkynyt lähistöllä…



















Sydän on yöllä punainen ja se tavallaan "sykkii", koska sävy vaihtuu vaaleasta tummempaan.



Nimi kissojen kadulle tulee kuulemma siitä, että rakennukset
ovat ylhäältä niin lähekkäin, että kissat voivat hypätä rakennuksesta
toiseen tulematta alas. 


Missä kissat??








































































Tänä iltana vuorossa onkin sitten erään vaihtarin järkkäämät teemabileet. En paljasta niistä vielä sen enempää, mutta jos tulee otettua kuvia, voisin kirjoittaa niistä erikseen myöhemmin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti