maanantai 22. syyskuuta 2014

Troyes


Moikka! Täällä ei ole taaskaan mitään mullistavaa tapahtunut, joten ajattelin kirjoittaa yleisesti jotain tästä kaupungista. Täällä on n. 60 000 asukasta eli kaupunki ei ole kovin iso. Täällä kuitenkin on paljon opiskelijoita, koska täällä on kolme yliopistoa. Myös turisteja näkyy jonkun verran. Troyes on vanha kaupunki ja sen huomaa erityisesti keskustassa keskiaikaisista rakennuksista. Täällä ei ole oikeastaan ollenkaan mitään modernia. Mutta itse ainakin tykkään näistä vanhoista rakennuksista ja keskustan kapeista kujista ja ne luo tänne tietynlaista tunnelmaa, jota ei kyllä Suomessa ole. Kämppiksen kanssa naurettiinkin, että näistä kapeista vanhoista kujista täällä tulee ihan mieleen Harry Potterin viistokuja!


Viistokuja!































































Kaupunki tosiaan siis ei ole todellakaan kovin iso ja siihen tutustuu nopeasti. Minä ja kämppikseni vietettiin ensimmäinen viikonloppu vain kävellen ympäri keskustaa ja sen jälkeen tuntui, että olemme nähneet kaiken. Opimme myös todella äkkiä liikkumaan kaupungin alueella. Täällä on vain muutamia nähtävyyksiä, keskustassa pari kirkkoa ja suuri katedraali ja joen alueella patsaita, mutta siinäpä se. Lisäksi täällä on ilmeisesti muutama museo, mutta en tiedä niistä sen enempää. Harvoista nähtävyyksistä huolimatta täällä on ainakin minun mielestäni todella mielenkiintoista vain kävellä ympäriinsä ja katsella, koska kaikki on niin erilaista kuin Suomessa, että normaalitkin rakennukset on melkein kuin nähtävyyksiä! Voin kyllä todeta, että kaupunkina tykkään Troyesista todella paljon ja se on minusta viihtyisä pienestä koosta huolimatta.





























Shoppailumahdollisuudet täällä on ihan hyvät kaupungin kokoon nähden. Keskustassa on ostoskatu, josta löytyy peruskauppoja kuten H&M, Pimkie, Jennifer, Mim ja pari suurempaa tavarataloa kuten Monoprix ja Fnac. Troyesin suurin ”nähtävyys” on kuitenkin varmasti Outlet myymälät, sillä sinne tulee ihmisiä ostoksille kaukaakin.  Myymälät sijaitsevat 20 minuutin bussimatkan päässä keskustasta eli sinne on todella helppo mennä. Alue on melko suuri, joten jos kaikki kaupat haluaa kiertää huolellisesti, tulee kyllä käveltyä ihan kunnolla! Itse kävin tällä viikolla ensimmäistä kertaa ja olin yllättynyt, että outlet hinnat ovat todella reilusti halvempia kuin normihinnat. Ei kuitenkaan missään nimessä voi sanoa, että siellä olisi halpaa ollut. Mutta esimerkkinä vaikka Puman urheilutoppi, jonka outlet hinta oli 17,50e ja oikea hinta 35e.



















Yöelämä täällä on melko vilkas. Varsinkin viikonloppuisin ihmiset ovat paljon ulkona ja klubeilla ja baareissa on täyttä, mutta ei täällä arkipäivinäkään ihan kuollutta ole. Vaikea kylläkin sanoa, minkä verran esim. yökerhoissa on paikallisia, koska jos me Erasmus-porukalla mennään sinne, se yleensä täyttyy jo meistä. Täällä on kolme yökerhoa, joista kahdessa olen käynyt. Lisäksi olen käynyt muutamassa baarissa, joissa voi pelata esim. biljardia tai pöytäfutista. Näistä baareista löytää varmaan melkein joka ikinen ilta Erasmus-vaihtareita.  

Lenkkeily täällä on tosi kivaa, koska löysin ihanan urheilualueen noin kilometrin päästä mun asunnolta! Paikka on tavallaan puisto ja siellä on paljon kivoja polkuja, joilla juosta, sekä penkkejä, jos haluaa vaan istuskella. Siellä on yleensä aina paljon ihmisiä; leikkipuisto lapsia täynnä, eläkeläiset ovat kokoontuneet penkeille istuskelemaan tai pelaamaan petankkia puistoon ja nuoriso istuskelee nurmikolla muuten vaan. Lisäksi vieressä on yleisurheilukenttä ja juoksurata, uimahalli, jalkapallokenttiä, tenniskenttiä sekä joku pyöräilyrata eli monipuolisesti urheilumahdollisuuksia.






2 kommenttia:

  1. Mä tuun sinne heti seuraavalla lennolla ! :D

    -Tiedät kyllä kuka olen ;)

    VastaaPoista