lauantai 11. lokakuuta 2014

Mitä kaipaan Suomesta


1.Nipsua

Nipsu on siis mun perheen kissa Suomessa. Sitä on välillä kova ikävä, koska pelottaa, että se unohtaa minut.

On se Nippe vaan niin söpö




















Tämmönen kisu nähtiin Pariisin reissulla eräässä
boulangeriessa





















2. Suomalaista ruokaa

Kuten ruisleipää ja karjalanpiirakoita. Täällä leipä on pääosin vaan täysin valkoista paahtoleipää tai patonkia. Onneksi olen löytänyt joistakin kaupoista myös suomalaista muistuttavia leipiä.

Omatekemät lihapullat ja perunamuussi auttoi Suomi-ikävään!
















3. SAUNAA

Olis niiin mukava päästä saunomaan. Sitä todellakin kaipaan ja heti ensimmäisenä iltana kotona haluan kyllä saunaan!

4. Täsmällisyyttä

Täällä mikään ei oikein tapahdu ajallaan ja suomalaisena olen tottunut täsmällisyyteen. Olen nyt yrittänyt asennoitua siihen, että turha odottaa minkään tapahtuvan nopeasti. Meillä on esimerkiksi pesukone ollut rikki tulostani lähtien eikä vuokraemäntä ole sitä saanut vieläkään vaihdettua. Lisäksi tulostani meni noin kuukausi ennenkö vuokraemäntä sai aikaiseksi hankkia uuden lampun kattolamppuuni, vaikka tästä kerroin hänelle jo toisena päivänäni täällä.

5. Suomen kieltä

Olis kiva saada puhua pitkästä aikaa suomee ihan kasvotusten jollekin. Englanti sujuu totta kai jo tosi hyvin, mutta silti haluaisin puhua suomea. Onneksi veljeni tulevat tänne ensi viikolla käymään, joten pääsee puhumaan suomea!

6. Kavereita ja perhettä

Ikävä yllättää välillä, mutta pitää vain ajatella, että tämä 4kk on oikeastaan tosi lyhyt aika elämästä ja se menee ehkä liiankin nopeasti. 

Sitten tämmösiä random juttuja kuten;

Sähköhellaa

Täällä on ihan tavallista, että kämpässä on kaasuhella ja se meilläkin täällä on. En tykkää yhtään tehdä ruokaa sillä, koska se lämpiää aina liian nopeasti liian kuumaksi… Tai sitten en vaan osaa käyttää sitä oikein.

Tiskiharjaa

Täällä sitä ei tunneta vaan tiskataan sienellä ja minusta se on epähygieenistä :D






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti