lauantai 18. lokakuuta 2014

Vieraita Suomesta

Maanantaiaamuna sain vieraita Suomesta, kun veljeni saapuivat Troyesiin. Minulla oli maanantai ja tiistai vapaata koulusta, joten olimme suunnitelleet heidän tulonsa näille päiville. Maanantaina esittelin pojille kämppäni ja menimme bussilla McArthurGlen outlet-myymälöille shoppailemaan. Shoppailureissulla vierähtikin useita tunteja ja minulle tarttui mukaan uusi laukku, kynsilakkoja sekä kengät. 



























Shoppailun jälkeen palattiin keskustaan ja mentiin pizzalle. Tämän jälkeen jaksoimme vielä mennä baariin nimeltä Le Tricasse pelaamaan biljardia ja pöytäfutista. Sitten oltiinkin jo niin väsyneitä, että pojat lähtivät hotellille ja minä kotiin.






























Tiistaina esittelin sitten pojille Troyesin keskustaa ja ”nähtävyyksiä”. Kiersimme katsomassa Troyesin sydäntä, katedraalia sekä muuten vain kaupunkia. Kiertelimme vielä myös kauppoja keskustassa, mutta tällä kertaa en löytänyt enää mitään. Kaupungilla kävellessä huomattiin, että parturit ja kampaajat on täällä paljon halvempia kuin Suomessa ja niinpä toinen veljistäni kävikin parturissa. Parturi ei puhunut sanaakaan englantia, joten minä sönkkäsin ranskaksi, olisiko heillä kuvastoa ja yritin kertoa mitä veljeni haluaa. Parturi ymmärsi ja lopulta hiuksista tuli tosi hyvät ja leikkaus maksoi vain 10e!









































































Tiistai-iltana menimme syömään ravintolaan nimeltä Rosaparks, jota olen jo pitkään halunnut kokeilla. Rosaparks on siis ranskalainen hampurilaisravintolaketju. Hampurilaiset siellä olivat aivan eri luokkaa kuin esim. mäkkärillä. He mm. jauhavat jauhelihankin pihvejä varten itse ja sämpylät ovat kotitekoisia. Hampparini oli tosi hyvä ja täyttävä ja kyseiseen paikkaan haluan mennä kyllä syömään uudestaankin.































































Kaiken kaikkiaan oli tosi mukavat kaksi päivää. Kerkesimme nähdä ja tehdä paljon, vaikka aika olikin lyhyt ja oli kivaa esitellä omaa tämänhetkistä ”kotikaupunkia”. Sääkin suosi juuri noita päiviä, sillä sunnuntai-iltana täällä oli ukkosmyrsky ja keskiviikkona satoi, mutta maanantai ja tiistai olivat lämpimiä ja aurinkoisia! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti