maanantai 10. marraskuuta 2014

Auxerre

Taas tuli tutustuttua yhteen uuteen ranskalaiseen kaupunkiin, kun lähdettiin viettämään päivää Auxerreen. Auxerreen on vain noin tunnin ajomatka täältä Troyesista ja kyydit varasimme taas Blablacar:sta. Matkalla nähtiin upeita maisemia; pieniä kyliä ja valtavia kukkuloita ja peltoja, koska kaupunki sijaitsee Ranskan kukkulaisella alueella. Täällä on kyllä tosi hidasta ajaa kaupungista toiseen, jos ajaa pienempiä maksuttomia teitä, koska jatkuvasti tulee vastaan kyliä ja pitää hidastaa vauhtia. Mutta näillä pienillä teillä kyllä näkee paljon mukavampia maisemia kuin moottoritiellä. Myös perillä Auxerressa maisemat olivat upeita ja se oli mielestäni kyllä tosi kaunis kaupunki.



Harmittavasti päivä oli pilvinen ja sateinen, mutta meillä oli silti mukavaa.  Valitsimme juuri tämän sunnuntain, koska Auxerressa oli suuret markkinat. Markkina-alue oli ihan valtava, ja pienet kadut olivat suljettu liikenteeltä ja täynnä erilaisia kojuja.  Ihmisiä oli tullut tosi paljon markkinoille säästä huolimatta ja välillä kadut olivat ihan tukossa. Lisäksi markkinoiden yhteyteen oli tuotu paikalle nähtäväksi mm. puimuri, traktori ja eläimiä.

Ponin kanssa :)















Vaikka Auxerre pieni kaupunki onkin, sielläkin oli ainakin 3 isoa katedraalia. Kahdessa niistä kävimme sisällä. Kaikki katedraalit täällä Ranskassa näyttää olevan melkein täysin samalla kaavalla tehty sisätiloiltaan, vain koossa on eroja.  Illalla kaikki katedraalit oli kauniisti valaistu ja joelta oli upea maisema kaupunkiin päin.  Auxerressa yksi tunnettu nähtävyys on myös kaupungin kellotorni. 


Kellotorni

Maisemaa illalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti