perjantai 21. marraskuuta 2014

University Forum

Torstaina meidän koululla järjestettiin University Forum, jossa esiteltiin maita, joihin ESC:sta on mahdollista mennä vaihtoon. Meitä vaihto-opiskelijoita pyydettiin esittelemään omia maitamme ranskalaisten vaihdossa olleiden opiskelijoiden kanssa. Jokaiselle maalle oli oma pöytä, ja paikalle sai tuoda kuvia, maalle tyypillistä syömistä tai juomista tai esineitä tms. Minun kanssa Suomea esittelemässä oli kaksi ranskalaista tyttöä, jotka olivat olleet viime keväänä vaihdossa Turussa. He olivat tuoneet maistettavaksi karpalomehua, joka ei kylläkään minusta ole mitenkään perinteistä suomalaista… En tosin sitä kehdannut heille sanoa. Minä itse toin maistettavaksi edellisenä iltana leipomiani korvapuusteja.

Meidän paikka valmisteluvaiheessa
























Mielenkiintoisinta päivässä oli kiertää kaikkien muiden maiden pöydissä, sillä maita oli varmaan lähes 30. Tosi monet olivat leiponeet jotain perinteistä ja parhaiten jäi ehkä mieleen saksalaisten ruuat, sillä heillä oli tosi monenlaista maistettavaa. Vähän pettynyt olin siihen, että ollessani omalla ständillani lähes kukaan ei kysynyt minulta mitään, oikeastaan vain muut vaihtarit kyselivät jotain, mutta KAIKKI ranskalaiset juttelivat vain ranskaksi ranskalaisten tyttöjen kanssa… Tosin en sitä enää ihmettele kovin paljoa, koska he eivät ole kovin halukkaita juttelemaan englanniksi. Mutta oli positiivinen yllätys, kuinka moni oli kiinnostunut vaihdosta Suomessa! Ehkä myös ranskalaiset tytöt osasivat kertoa Suomesta paremmin ulkomaalaisen näkökulmasta.  Mutta sainpahan ainakin kierrellä maistelemassa kaikkea, kun minua ei niin paljon omalla ständillani tarvittu!


















Forumin jälkeen meillä sitten oli ”alkoholiton aperatiivi” eli käytännössä mehutarjoilu. Mehun kanssa tarjolla oli erilaisia keksejä ja muuta naposteltavaa. Lisäksi aperatiivilla oli joitakin musiikkiesityksiä. Sen jälkeen minun pitikin kiirehtiä kotiin lukemaan seuraavan aamun kokeeseen…

Veronika Tsekistä, Melissa Kanadasta ja minä Suomesta :)
On kyllä huippua, miten paljon täällä on oppinut muista kulttuureista, koska vaihtareita on niin monista maista. Olen oppinut niin paljon uutta, että se ei olisi ollut mitenkään mahdollista ilman ulkomaille lähtöä. Vaikka kotiinpaluuta odottaa jo kovasti, tuntuu silti vähän haikealta, että on enää kuukausi aikaa olla täällä ja sen jälkeen en tiedä tulenko ikinä täällä käymään uudestaan. Tulee varmasti tuntumaan oudolta palata taas Suomen arkeen, koska elämä täällä on ollut niin erilaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti